100% kupaca bi
preporučilo ovu
prodavnicu

Recenzije prodavnice

Hoopla.rs

Hoopla.rs

Javno ozvučenje

Javno ozvučenje pronalazi svoju namenu i upotrebnu vrednost kod raznih velikih prodajnih objekata, različitim vrstama poslovnih objekata i zgrada, zdravstvenih ustanova; sisteme javnog ozvučenja susrešćemo i na aerodromima, autobuskim i železničkim stanicama… – dakle, svuda gde je potrebno da neka poruka bude prenešena velikom broju ljudi u istom trenutku.

Korisno je znati da se sistemi javnog ozvučenja mogu povezati i integrisati sa već postojećim sistemima kontrole pristupa, video nadzora, sistema za dojavu požara i to na lak i jednostavan način.

Od čega se sastoje sistemi javnog ozvučenja?

Potrebno je da postoji pojačalo koje će biti odgovarajuće snage; na takvo pojačalo se povezuju zvučnici koji se raspoređuju svuda unutar ili oko nekog objekta. Postoje značajne razlike u odnosu na klasične HI – FI sisteme, iz razloga različitog principa funkcionisanja u objektima velike površine.

Spomenimo specijalni „step up“ transformator koji je integrisan u pojačalu i na koji se povezuje takozvana periferna oprema za reprodukovanje zvuka. To se čini kako ne bi došlo do degradacije signala zbog velikih kablovskih trasa.

Na primarnoj strani transformatora postoji nekoliko ulaza čija je uloga da se reguliše jačina zvuka; ti ulazi su označeni jedinicama snage. Jačina zvuka je radni parametar koji se mora definisati tokom same ugradnje opreme za javno ozvučenje.

Kada govorimo o perifernoj opremi, spomenućemo „step down“ transformator. Izlazna snaga zvučnika može se birati u skladu sa potrebama korisnika. Pri tome, ne sme se preći 90% snage pojačala, kada je reč o ukupnoj potrošnji u vatima.

Atenautor je uređaj ili element koji je moguće dodati a služi za regulaciju jačine zvuka. Ukoliko se priključi ovaj element, tada imate na raspolaganju više mogućnosti da se reguliše jačina zvuka, na primer: moguće je kontrolisati jačinu samo jednog zvučnika, ili više njih, koji su povezani u jednu celinu.

Aktivni uređaj za generisanje zvuka je pojačalo i na njega se priključuju FM/AM tuner, DVD plejer, MP3 plejer, a pored njih i mikrofon, putem koga se osoba može obratiti prisutnim ljudima, ako za tim postoji potreba.

Preduzeće Manicom CcTv d.o.o. možete pozvati u svakom trenutku, da biste se dogovorili sa našim ljubaznim i stručnim osobljem oko samog odabira opreme, koja će zadovoljiti vaše stvarne potrebe. Osim toga, garantujemo da dobijate najskladniji odnos između kvaliteta i cene, odnosno performansi uređaja i novca koji izdvajate za kupovinu istih.

Pored svega toga, ugradnju vršimo ne samo na teritoriji Beograda, već pokrivamo i unutrašnjost Srbije – Novi Sad, Jagodina, Subotica, ačak, Kraljevo…

Oprema za javno ozvučenje je od strane vodećih svetskih proizvođača, tako da su brendovi koje koristimo ujedno i znak za pouzdanost i ispravan rad u dugom vremenskom periodu.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu