100% kupaca bi
preporučilo ovu
prodavnicu

Recenzije prodavnice

Hoopla.rs

Hoopla.rs

Uvod u sisteme IP video nadzora

IP kamere predstavljaju odgovor računarske industrije za rešenjima za video nadzor. Zasnovane na računarskoj i mrežnoj tehnologiji, one imaju sasvim drugačiji metod funkcionisanja od standardnih analognih ili HD sistema video nadzora. Koriste drugačije tipove instalacija, metode transmisija, ali zahtevaju viši nivo poznavanja računarskih mreža da bi se pustile u rad. IP sistemi su kompletno digitalni – slika se digitalno generiše i šalje se putem mreže u digitalnom obliku.
Postoji mnogo tipova i informacija koje se tiču broja megapiksela i rezolucije IP kamera. Najniža rezolucija IP kamera iznosi 640×480 piksela (VGA rezolucija), dok je trenutno najviša rezolucija IP kamere 12 megapiksela i iznosi 4000×3000 piksela (rezolucija koja je veća čak i od najnovije 4K rezolucije).
Jasnoća slike koju emituju IP kamere je ista kao i kod HD sistema, dok su neke od najčešćih rezolucija prikazane u sledećoem primeru
                                                                                             Image result for table megapixel cctv
Takođe, važan parametar koji će određivati ukupan kvalitet slike koju IP kamera emituje jeste takozvani bitrate odnosno broj bitova po sekundi koju kamera emituje. Svaka kamera poseduje mogućnost podešavanja broja bitova koji osim što određuje konačan kvalitet slike, određuje i dužinu snimanja, odnosno potrebu za hard diskom. Korišćenjem broja bitova kao parametra jednostavno možemo izračunati koliko će dugo sistem video nadzora snimati, odnosno koliki će kapacitet hard diska biti potreban da bi zadovoljavao vaše potrebe. Preporuka brendova iz oblasti IP video nadzora su Dahua i  Hikvision.
432
0
Korpa