100% kupaca bi
preporučilo ovu
prodavnicu

Recenzije prodavnice

Hoopla.rs

Hoopla.rs

Koji su delovi jednog sistema ozvučenja?

Bez ozvučenja, svakodnevni život se ne bi mogao ni zamisliti, jer na primer – dok sedimo u čekaonici Doma zdravlja, preko zvučnika čujemo kada nas lekar proziva; na određenim javnim skupovima, govornik se obraća putem razglasa, ili kada smo na koncertu, poželjno je da ozvučenje bude što jače, naročito ako se spektakl odvija na nekom velikom stadionu ili drugom otvorenom prostoru…

Ako pravimo privatnu svečanost, u hotelu ili restoranu, takođe je potrebno da svi gosti jednako dobro čuju muziku koja se emituje uživo ili na neki drugi način.

Ukoliko ste se ikada pitali šta to sačinjava jedan sistem ozvučenja, onda bi to ukratko moglo da se ovako navede:

Zvučnici

Pojačalo

Mikrofon

Ostali elementi.

Sada ćemo se pozabaviti ovim stavkama ponaosob.

Na pojačalo se povezuju zvučnici, pošto je njegova osnovna uloga da pojača zvuk. U pojačalo može da bude integrisan “step up“ transformator, a na njega se dalje veže takozvana periferna oprema.  Bitan je i „step down“ transformator, a sve ove pomenute komponente moraju da budu odabrane prema stvarnim potrebama krajnjih korisnika.

Da bi se pravilno regulisala jačina zvuka (što je i najbitnije), poslužiće atenautor. Kada ga priključite, možete na više načina da regulišete zvučnike, na primer, više njih koji čine jedan sistem, ili samo jedan zvučnik.

Preduzeće Manicom CcTv d.o.o. bavi se prodajom i ugradnjom opreme za ozvučenje. Možemo da se pohvalimo da smo izuzetno mobilni i na raspolaganju vam stojimo ako se nalazite i van teritorije Beograda, dakle „pokriveni“ su Novi Sad, Subotica, Kraljevo, Čačak, Jagodina…

Osim što radimo montažu, tj. ugradnju opreme za ozvučenje, trudimo se da izađemo u susret klijentima tako što ćemo im pružiti adekvatne i merodavne savete oko izbora opreme koja im je stvarno potrebna u kontekstu performansi i u smislu budžeta koji su za to namenili.

Trudimo se da naši kupci dobiju najviše spram novca koji potroše, te da oprema kroz dugi niz godina opravdava svoj kvalitet pouzdanim radom. U tu svrhu, prodajemo samo opremu najpoznatijih svetskih proizvođača i brendova.

Za sve nedoumice, obratite se našem timu, gde će vas dočekati ljubazno i stručno osoblje, spremno da u svakom trenutku odgovori na potrebe zainteresovanih kupaca.

Tek kada odaberete kvalitetnu opremu i počnete da je koristite, doći ćete do jednog veoma jednostavnog zaključka a to je da oštar, jasan i jak zvuk nema svoju cenu, kao ni ugođaj koji postižete korišćenjem opreme najboljih i najviših performansi.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu