Hoopla.rs

 

CCTV

1916 recenzija

94% kupaca bi preporučilo ovu prodavnicu svojim poznanicima

recenzije prodavnice ★★★★★

kvalitet komunikacije ★★★★★

Sajt se lista na portalu:

logo

Zbog čega je korisno imati kontrolu pristupa?

Zamislite jedan javni ili poslovni objekat, u kome se zaposleni i stranke šetaju svuda po prostoru, kako ko želi. To nije baš lepa slika, zar ne? U ovoj situaciji, niko se ne bi osećao sigurnim, a najmanje poslodavci i menadžeri koji bi trebalo da pravilno i efikasno organizuju poslovanje.

Šta tačno znači kontrola pristupa?

To znači da je obezbeđen autorizovan pristup u cele objekte, ili u neke njihove važne delove; to bi značilo da u pojedine prostorije mogu ući samo ovlašćena lica. Takođe, značaj je i u odvajanju određenih delova poslovnih procesa.

Sve se to vrši pomoću kontaktnih (smartcard), beskontaktnih ili biometrijskih čitača.

Kontrola pristupa je povezana sa ostalim sistemima koji se tiču bezbednosti, a to su protivprovalni sistemi, video nadzor i dr, pa se njihovim zajedničkim delovanjem dobija veoma siguran sistem koji omogućava potpunu kontrolu nad kretanjima svih osoba u štićenom objektu.

Kako da imate i kontrolu i prevenciju u isto vreme?

Kontrola pristupa vam pomaže na dva načina:

–          Preventivno, tako što sprečava potencijalne incidente (provale, pljačke, krađe…)

–          Kontrolisanje svakodnevnih aktivnosti zaposlenih, u smislu povećanja produktivnosti rada.

Zaključujemo da je kontrola pristupa zapravo jedan bitan segment sistema tehničkog obezbeđenja, ali i mehanizam koji pruža mogućnost da unapredite svoje poslovanje, na dobrobit svih.

Kontrola pristupa za punu sigurnost

Svako želi da se oseća sigurnim na svom radnom mestu ili u objektu u koji je došao kao stranka. Zbog toga postoje mnoga rešenja za kontrolu pristupa koja su zasnovana na IP tehnologiji, tako da je omogućeno i daljinsko upravljanje, pored lokalnog.

Bitno je naglasiti da se sistemi kontrole pristupa mogu integrisati sa ostalim sistemima, kao što su parking sistemi ili EVR – evidencija radnog vremena.

Na ovaj način se postiže povezivanje svih sistema u jedan, i ujedno se uvećava vrednost celog sistema za upravljanje i nadzor.

Sistemi kontrole pristupa se često koriste u zatvorenim objektima, međutim, potrebe klijenata mogu biti da se oni instaliraju na otvorenom. Zato u ponudi postoje rešenja koja u svim klimatskim uslovima rade izuzetno pouzdano.

Na kraju, zaključićemo da je veoma važno da zaštitite svoje prostorije od ulaska neovlašćenih lica, kao i da se omogući jednostavan pristup osobama koje poseduju pravo ulaska. To znači da imate sveobuhvatnu zaštitu zaposlenih i posetilaca, u smislu ličnih prava pristupa (ko sme gde), i to je najosnovniji nivo sistema.

Softver omogućava da dodate kasnije još neke funkcije, ako želite, na primer – pristupnim pravima se dodaje vremenska dimenzija; vizuelna kontrola događaja pomoću prostornog modela sa grafičkim simbolima; konfiguraicija, kontrola alarmnih sistema uz pomoć signala iz priključenih senzora.

Sistem fizičke kontrole pristupa je najbitniji segment svakog sigurnosnog sistema. Dve napredne identifikacione tehnologije su: pametne kartice i prepoznavanje biometrijskih karakteristika.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu