Hoopla.rs

 

CCTV

1916 recenzija

94% kupaca bi preporučilo ovu prodavnicu svojim poznanicima

recenzije prodavnice ★★★★★

kvalitet komunikacije ★★★★★

Sajt se lista na portalu:

logo

Sve što vas zanima o evidenciji radnog vremena i kontroli pristupa – zašto, kako, zbog čega..?

Sa druge strane, šta ako ste dozvolili da se po vašem objektu svi šetaju „kako ko hoće“, tj. da ne postoji nikakva kontrola pristupa? Verovatno imate prostorije u koje želite da mogu da pristupe samo ovlašćena lica, a nikako stranke koje su radoznale i nalaze se tek tako tu, u prolazu?

Ovo su loše vesti, a dobre glase da su svi ti problemi i nedoumice lako rešivi, danas u 21. veku, kada je tehnologija uznapredovala do neslućenih visina.

Dakle, odgovor na stavku broj jedan jeste – EVR ili evidencija radnog vremena, a na stavku broj dva – kontrola pristupa.

Koji su benefiti EVR-a i kontrole pristupa?

Svaki zaposleni čovek u jednoj firmi želi da njeno poslovanje bude što produktivnije, jer to direktno utiče na lične zarade. Osim toga, svi volimo da osetimo timski duh i fer plej, to jest, da marljivost i vredan rad i trud budu nagrađeni adekvatno, kao i da neprikladno ponašanje bude sankcionisano na odgovarajući način.

Osnovni benefiti evidencije radnog vremena su:

–          Klasično računanje radnih sati je automatizovano

–          Svi zaposleni imaju jasan uvid u svoje dolaženje i odlaženje sa posla

–          Povećava se radna disciplina

–          Povećana radna disciplina direktno vodi u veću efikasnost i produktivnost

–          Smanjuju se kašnjenja, kao i izostajanja sa posla

–          Više ne postoje sumnje oko toga koliko je ko proveo sati na svom radnom mestu

–          Sve ove informacije su jasno i nedvosmisleno omogućene na uvid poslodavcu.

Osnovni benefiti kontrole pristupa:

–          Pojačano nadgledanje. Ovo je posebno važno u oblastima koje su pod visokim rizikom. Pored toga, moguće je praćenje kretanja određenih pojedinaca, o čemu poslodavac dobija dnevni izveštaj.

–          Fleksibilnost. Sve se može modifikovati bez izdavanja novih ključeva, odnosno, on-line putem. Na primer, to znači da posetioci mogu imati otvoren pristup u sekundi, odnosno moguće je odrediti privremeni pristup.

Evidencija radnog vremena i sistemi kontrole pristupa – iskustva

Svako od nas je ponekad imao „noćnu moru“ jer je izgubio ključeve pa je morao da pravi duplikate, i tu je upravo glavna prednost kontrole pristupa – zaboravite na ključeve i postavite jasne granice o tome „ko gde sme“, ili dodajte funkcije i „kada ko gde sme“, itd. Softverske mogućnosti sistema su širokog spektra, zavisno od toga šta su potrebe vašeg poslovanja.

Sa druge strane, uz evidenciju radnog vremena, otklonite sve moguće nesuglasice sa zaposlenima o tome koliko su radnih sati imali mesečno, stvorite disciplinu i uskoro ćete i sami uvideti kako će se to odraziti na produktivnost kompanije.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu