Video nadzor za lokale Ostavite komentar

Ako ste pokrenuli privatan biznis koji obavljate u određenom lokalu ili poslovnom prostoru, tada je još jedna stavka o kojoj bi trebalo razmišljati – video nadzor.

Kako vam se dopada ideja da u svakom trenutku, u realnom vremenu, putem svog mobilnog telefona, možete da pogledate šta se dešava unutar objekta? Da li vaši zaposleni sede i vode opuštene razgovore ili vredno rade; koliko mušterija ima u lokalu, da li je gužva, ima li posla; ili možda, da u toku noći bacite pogled da li je sve O.K. kada je lokal zaključan i u njemu nikoga nema?

Imajte na umu da je vredna oprema koju posedujete za obavljanje delatnosti svakako primamljiva licima sa ne tako nevinim namerama, stoga bi ih trebalo odvratiti i od samog razmišljanja na temu da vam možda provale u poslovni prostor. Ovo se najbolje postiže tako što ćete lokal zaštititi video nadzorom. Lopovi vole kada je nešto lako dostupno, a kod dobro obezbeđenih objekata ni ne gube vreme pokušavajući da sprovedu loše zamisli u delo.

Kako odabrati video nadzor za lokale?

Navešćemo nekoliko stavki kojima bi se trebalo rukovoditi, tako da dobijete lepo nadgledan prostor, a da pri tome uložite najmanje novca ili u prevodu – najbolji kvalitet spram cene.

Dakle:

  • Izaberite tip sistema – to može biti analogni, HD TVI/CVI ili IP. Da kratko pojasnimo – HD TVI/CVI su analogni sistemi novije generacije i poseduju visoku rezoluciju;
  • Snimač – DVR ili NVR;
  • Broj kamera
  • Kvalitet snimka
  • Broj snimljenih dana koje želite da čuvate na hard disku.

Video nadzor za lokale – cena

Imajte u vidu, da ne obezbeđujete Belu kuću na primer, ali sa druge strane, svesni smo da je svakoj osobi njena imovina nešto najvrednije, a pre svega zaštita lica koja se nalaze u objektu. Zbog svega toga bi izbor opreme za video nadzor lokala trebalo prilagoditi stvarnim potrebama, pri čemu znate da je najjeftinije zapravo najskuplje, i da je ulaganje u sigurnost – investicija za budućnost.

Koliko ćete platiti na kraju, zavisi upravo od iznad nabrojanog, a naša topla preporuka je da nas pozovete, kako bismo se zajedno dogovorili koja oprema ispunjava vaše kriterijume, potrebe i želje.

Najmodernija i najkvalitetnija oprema su IP sistemi, i za njih se najčešće odlučuju mnoge firme, pošto poseduju razne funkcije, prednosti i pogodnosti.

Šta je to IP video nadzor?

To je sistem video nadzora kod koga možete da gledate uživo snimak preko mreže (Internet ili LAN). Ovo je ujedno i glavna prednost IP sistema,  zbog toga što možete da budete mobilni i da pratite svoj lokal sa neke udaljene lokacije.

Ono što je neophodno kod ove vrste sistema video nadzora jeste barem jedna IP kamera, NVR snimač sa odgovarajućim hard diskom koji čuva snimljeni materijal, kao i monitor ili TV da bi se materijal mogao reprodukovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
Korpa