Saveti za izbor kablova Ostavite komentar

Dvostruki kabl

Kabl koji sadrži dva tipa kabla je jedan od najpopularnijih i naziva se “dvostruki kabl” ili RG59 plus napojni kabal. Ovaj tip kabla u sebi ima napojni i koaksijalni kabl, a ima nekoliko prednosti:

• Fleksibilan je i lak za provlačenje

• Veoma je izdržljiv

• Do kamere se provlači samo jedan kabl

• Moguće je ostvariti velike razdaljine između kamere i snimača.

Dvostruki kablovi su dostupni u koturovima od 100, 200 i 300 metara. Ove dužine Vam omogućavaju da jednostavno provučete instalaciju između kamere i snimača, bez nastavljanja kabla. Jedino što će Vam biti potrebno jeste stavljanje DC konektora za napajanje i BNC konektore za prenos signala na kraj kabla. Takođe, dvostruki kablovi su dostupni i u kraćim varijantama od 10, 20 i 50 metara sa ugrađenim konektorima za prenos signala i napajanja.

Kablovi kod mrežnih IP sistema video nadzora

Mrežni IP sistemi koriste standardni mrežni kabl kategorije 5 ili 6 za prenos podataka kroz mrežu do uređaja za snimanje. Maksimalna razdaljina ovog kabla je oko 100 metara od kamera. Treba imati u vidu da ovo nije ograničenje mrežnih IP sistema video nadzora, već mrežnih tehnologija kojih se svi mrežni uređaji moraju pridržavati.

Napajanje kamera

Najlakši i najefikasniji način napajanja IP kamera jeste kupovina mrežnog snimača sa integrisanim takozvanim PoE portovima (PoE – eng. Power over Ethernet ili Napajanje preko mreže). Ovako u mnogome pojednostavljujete instalaciju ovakvog sistema. Sve što je potrebno jeste kabl koji se razvlači direktno između snimača i kamere. U ovoj tehnologiji uvodimo termin NVR (eng. Network Video Recorder ili Mrežni video snimač) kojeg ćemo se pridržavati u daljem tekstu. NVR koristi mrežni kabl da putem njega prenese napajanje do kamere, dok kamera isti taj kabl koristi da prenese podatke do NVR-a.

Резултат слика за utp cable

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
Korpa