100% kupaca bi
preporučilo ovu
prodavnicu

Recenzije prodavnice

Hoopla.rs

Hoopla.rs

Klizne kapije

Kada neko dolazi u vaš dom, prvo što će primetiti to je kapija. Iz tog razloga, ona veoma utiče na ukupni eksterijer i utisak koji ostavlja vaše domaćinstvo. Ukoliko ste od ljudi koji žele da maksimalno iskoriste prostor kojim raspolažu, tada vam preporučujemo klizne kapije.

U tekstu koji je pred vama moći ćete da pronađete razne korisne i zanimljive informacije o ovom tipu kapija, koje su prednosti i karakteristike i zašto su baš klizne kapije najbolji izbor za vas.

Kao što im sam naziv kaže, klizne kapije se otvaraju na taj način što točkići klizaju po šini koja je montirana na kolovozni deo otvora kapije. Međutim, postoje i moderniji modeli, kao što su aluminijumske klizne samonosive kapije. Šta to tačno znači? Kao što im naziv kaže, ovakve kapije se ne oslanjaju na podlogu, a sve to im omogućava poseban profil koji se montira u donji deo kapije. Tome doprinosi i nova konstrukcija motora za otvaranje.

One se proizvode u dva modela, a to su U i O, dok razliku među njima čini oblik rama; U model ne poseduje gornji horizontalni profil, a O model to ima.

Klizne kapije – iskustva

Aluminijumske klizne kapije se prave u panelima, pa je zahvaljujući tome ubrzana ugradnja i montaža na već postojeće aluminijumske ili zidane montažne stubove.

Naravno, kod kapija je najvažnije otvaranje, pa se tako može podesiti da se otvaraju putem . Sve ove sitnice, mnogo znače kupcima, jer umnogome olakšavaju svakodnevno korišćenje.

Spomenimo i konzolne plivajuće klizne kapije. To je jedno novo rešenje u odnosu na klasične klizne kapije koje imaju točkove koji klizaju po šini. U ovom slučaju, cela kapija se nalazi iznad zemlje, bez veze koja je fiksna, u liniji kretanja.

To bi značilo da se metalni nosači sa točkićima fiksiraju u beton sa jedne strane, pa se cela kapija sa metalnom šinom vodi po njima. Da bi ovakva kapija bila funkcionalna i sasvim stabilna, to se postiže metalnim vodilicama, kao i uz pomoć graničnika za prihvat vodećih valjaka koji se nalaze u samoj šini.

Tipovi elemenata konzolnih kapija određuju se u zavisnosti od težine i veličine prolaza. Kapije možete da otvarate ručno, ili ako želite, moguće je ugraditi elektromotor.

Preduzeće Manicom CcTvd.o.o. u svojoj ponudi ima motore za klizne kapije vodećih svetskih proizvođača Faac, Cardin, Lefe, On automation, Comunello  što garantuje pre svega kvalitet, funkcionalnost, lep estetski izgled, i na kraju – dugovečnost proizvoda. Ukoliko imate neke dileme ili pitanja oko pravilnog izbora, predlažemo da nas kontaktirate.

Naš tim ljubaznih i stručnih saradnika će vam rado izaći u susret pravim informacijama, tako da donesete odluku o izboru motora za klizne kapije koji će sasvim zadovoljiti vaše stvarne potrebe i zahteve. Pri tome, možemo se pohvaliti da nudimo najpovoljnije cene, odnosno, savršeno izblansiran odnos između karakteristika proizvoda i cene koju plaćate za isti.

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu