Garažna vrata Ostavite komentar

Garaža je kuća našeg četvorotočkaša, pa se trudimo da ona bude funkcionalna, praktična, estetski dopadljiva, dugotrajna… Automobil je nekada predstavljao luksuz, dok je to danas potreba savremenog čoveka, koji kroz život juri „200 na sat“. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti temom garažnih vrata, saznaćete koji tipovi vrata postoje, koje su karakteristike i prednosti i sl.

Garažna segmentna vrata

Naravno, kod svih tipova vrata, osnovna razlika je u njihovom otvaranju, pa se tako segmentna garažna vrata otvaraju vertikalno i odlaze ispod plafona. Upravo zahvaljujući takvoj konstrukciji, nude maksimalnu uštedu prostora, kako unutar garaže, tako i ispred nje.

Korisno je da znate da se ona mogu ugraditi u bilo koji tip garaže, a u odnosu na kipujuća vrata, ona nude do 14 centimetara veću prolaznu širinu.

null

Garažna kipujuća vrata

Ukoliko ste ljubitelj sofisticirane tehnike, a pri tome cenite izuzetno visok kvalitet, tada birajte kipujuća vrata za svoju garažu. Odlikuju ih atraktivni čelični motivi sa optikom kaseta ili kanala. Estetski su veoma dopadljiva, jer se nalaze u raznim bojama i imaju različite dekorativne površine. Sve to ostavlja poseban utisak u eksterijeru vaše kuće.

Garažna rolo vrata

Ako ste od onih ljudi koji vole da iskoriste bukvalno svaki milimetar prostora, tada je naša preporuka da izaberete garažna rolo vrata. Ona se otvaraju vertikalno, pa zbog toga ostaje slobodan prostor unutar i ispred garaže. Možda se brinete da li je bitno kakav je otvor na garaži, međutim, to nije važno kod ugradnje i montaže.

Bočna segmentna vrata

Suprotno situaciji koju smo opisali, postoje takve garaže gde je nešto teže ugraditi određeni tip vrata, pa se tada preporučuju bočna segmentna vrata, jer ona svojim načinom izrade olakšavaju montažu, kao što je npr. nagib krova.

Garažna bočna vrata

Ukoliko cenite praktičnost pre svega ostalog, onda izaberite bočna garažna vrata. Praktičnost se ogleda u tome, da kada želite na primer, da iznesete nešto iz garaže, a da pri tome ne otvarate glavna vrata, to možete da učinite putem bočnih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
Korpa